„Se pare că rușii se află în spatele atacului” din Marea Britanie, a afirmat Donald Trump în cursul unei întrevederi la Casa Albă cu premierul Irlandei, Leo Varadkar.
„Este vorba de o situație foarte tristă, pe care Statele Unite o tratează cu foarte multă seriozitate”, a adăugat Donald Trump, precizând că a fost în contact cu premierul britanic, Theresa May, pe tema acestui incident.
Marea Britanie, Statele Unite, Franța și Germania au adoptat joi dimineață o declarație comună în care atribuie Rusiei atacul cu gaz neurotoxic care l-a vizat pe un fost agent secret rus în orășelul britanic Salisbury.
Marea Britanie a decis expulzarea a 23 de diplomați ruși în contextul crizei generate de atacul neurotoxic. Este vorba de cel mai mare număr de diplomați ruși expulzați de Marea Britanie în ultimele trei decenii. Aceasta este cea mai gravă criză dintre Rusia și Marea Britanie din ultimii ani. Moscova a negat orice implicare în atacul neurotoxic din Salisbury.
Administrația Vladimir Putin a atenționat, marți seară, Marea Britanie, transmițându-i recomandarea de a nu amenința o „putere nucleară” precum Rusia, în contextul crizei generate de atacul care l-a vizat pe un fost agent secret rus. Referindu-se la criza bilaterală cu Marea Britanie, Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, a transmis: „Nimeni au ar trebui să amenințe o putere nucleară”. La rândul său, Ambasada Rusiei din Marea Britanie a atras atenția că „orice amenințare cu măsuri punitive împotriva Rusiei va fi urmată de o ripostă”.
Fostul agent de spionaj rus Serghei Skripal, rănit în orașul br